Art of Relaxation

Even aandacht voor jezelf

Mijn kennismaking met massage

Eerder heb ik gewerkt aan stedelijke vernieuwing en aan de veranderingen in het sociaal domein, met speciale belangstelling voor de uitwerking van beleid op bewoners en cliënten. Zo heb ik bijeenkomsten begeleid met ouderen over hoe je kan omgaan met de vele veranderingen in de zorg. Via het werk heb ik kennis gemaakt met massage via regelmatige stoelmassages. Voor mij was het bijzonder te merken dat je daarmee in korte tijd helemaal kan ontspannen. Daarna ben ik regelmatig ontspanningsmassages blijven ontvangen. Dat heeft mij geholpen om ook in stressvolle situaties, zoals bijvoorbeeld bij het vinden van ander werk, mentaal en fysiek fit te blijven. Uit mijn eigen “mix” van massage, sport en genieten van het leven groeide mijn belangstelling om ook massages te kunnen geven.

Met respect voor elke klant

De opleiding tot ontspanningsmasseur heb ik in 2015 bij MSP opleidingen in Leiden gevolgd. Daar heb ik veel technieken geleerd voor een ontspannende massagebehandeling. Rode draad in de opleiding was zorgvuldig en zorgzaam werken. Respect voor de ontvanger en communicatie over de behandeling was een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Persoonlijk

Bij Massage in Beweging in Alphen aan den Rijn ben ik verder opgeleid tot allround masseur, met meer technieken, andere massagevormen en een bredere theoretische basis. Ook leerden we de masseur te zien als iemand die zich “met een open hart” kan verbinden met zijn medemens. Ook heb ik geleerd direct vanuit je lichaam en gevoel te werken, en als professioneel masseur dicht bij jezelf te blijven. Want juist de intentie en de kwaliteit van de aanraking helpen jou als ontvanger je werkelijk te ontspannen. Dat maakt elke massage ook persoonlijk.